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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
27/02/2013 |
Data da última atualização: |
27/02/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PINHEIRO, A. F.; MADRI, I. M.; BORSUK, S.; ANDREOTTI, R.; BERME, M. E. A.; LEITE, F. P. L. |
Afiliação: |
Amanda Fernandes Pinheiro, Universidade Federal de Pelotas; Isabel Martins Madrid, Universidade Federal de Pelotas; Sibele Borsuk, Universidade Federal de Pelotas; RENATO ANDREOTTI E SILVA, CNPGC; Maria Elisabeth Aires Berne, Universidade Federal de Pelotas; Fábio Pereira Leivas Leite, Universidade Federal de Pelotas. |
Título: |
The adjuvant immune modulation effect in experimental vaccine against Neospora caninum using rNP43 expressed in Pichia pastoris. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL MEETING ON APICOMPLEXAN PARASITES IN FARM ANIMALS, 2012, Lisbon. Apicomplexa in farm animals: proceedings. Lisboa: Escola Superior de Tecnologia da Saúde de Lisboa , 2012. |
Páginas: |
p.131 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Poster 66, Apicowplexa2012 |
Thesagro: |
Neospora Caninum; Neosporose; Sanidade Animal; Vacina. |
Thesaurus Nal: |
Pichia pastoris. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/77488/1/apicowplexa2012-abstractbook.pdf
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Marc: |
LEADER 00890nam a2200241 a 4500 001 1951432 005 2013-02-27 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPINHEIRO, A. F. 245 $aThe adjuvant immune modulation effect in experimental vaccine against Neospora caninum using rNP43 expressed in Pichia pastoris.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL MEETING ON APICOMPLEXAN PARASITES IN FARM ANIMALS, 2012, Lisbon. Apicomplexa in farm animals: proceedings. Lisboa: Escola Superior de Tecnologia da Saúde de Lisboa $c2012 300 $ap.131 500 $aPoster 66, Apicowplexa2012 650 $aPichia pastoris 650 $aNeospora Caninum 650 $aNeosporose 650 $aSanidade Animal 650 $aVacina 700 1 $aMADRI, I. M. 700 1 $aBORSUK, S. 700 1 $aANDREOTTI, R. 700 1 $aBERME, M. E. A. 700 1 $aLEITE, F. P. L.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
10/01/2014 |
Data da última atualização: |
20/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NORONHA, G. N.; JOELE, M. R. S. P.; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.; NAHUM, B. S.; NERES, L. de S.; RODRIGUES, A. M. da C.; LOURENÇO, L. de F. H.; SILVA, O. L. L. |
Afiliação: |
GERLANE NUNES NORONHA, UFPA; MARIA REGINA SARKIS PEIXOTO JOELE, IFPA; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, UEPA; BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU; LILAINE DE SOUSA NERES, UFPA; ANTONIO MANOEL DA CRUZ RODRIGUES, UFPA; LUCIA DE FATIMA HENRIQUES LOURENÇO, UFPA; OSNAN LENNON LAMEIRA SILVA, UFPA. |
Título: |
Composição centesimal, física e sensorial de carne de búfalos terminados em sistema tradicional e silvipastoril na Amazônia Oriental. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BUIATRIA, 10.; SEMANA DO MÉDICO VETERINÁRIO DO PARÁ, 37.; SIMPÓSIO PARAENSE DE MEDICINA VETERINÁRIA, 5., 2013, Belém, PA. Anais... Belém, PA: Associação Brasileira de Buiatria, 2013. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The aim of this study was to evaluate the physical and sensory characteristics of buffalo meat ended Traditional Systems and Silvopastoral. The experiments were performed in the Research Units Animal "Senator Álvaro Adolpho", SSP installed and "Dr. Philibert Camargo "(ST), belonging to Embrapa Amazônia Oriental, Belém-Pará. After this period the animals were slaughtered at a commercial packing plant and their carcasses were identified and cooled for 24 hours. The right side carcass was cut between the 12th and 13th ribs and removed the Longissimus dorsi (kebabs), for analysis of pH, texture and color lenses, weight loss by cooking, ability to retain water, determining the composition proximate and sensory evaluation. The experimental design was completely randomized, the data submitted to analysis of variance and means were compared by 't' test at 5%. There were no differences (p> 0.05) in chemical composition and physical analysis between meat derived from animals of the two systems. Among the evaluated sensory only the "aroma" differed statistically. It is still early to suggest the use of either system, just based on the quality of meat produced, should be considered also the environmental, social and economic. |
Palavras-Chave: |
Avaliação sensorial; Qualidade da carne; Sistemas de criação. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95069/1/316.pdf
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Marc: |
LEADER 02182nam a2200229 a 4500 001 1975607 005 2022-10-20 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNORONHA, G. N. 245 $aComposição centesimal, física e sensorial de carne de búfalos terminados em sistema tradicional e silvipastoril na Amazônia Oriental.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE BUIATRIA, 10.; SEMANA DO MÉDICO VETERINÁRIO DO PARÁ, 37.; SIMPÓSIO PARAENSE DE MEDICINA VETERINÁRIA, 5., 2013, Belém, PA. Anais... Belém, PA: Associação Brasileira de Buiatria$c2013 520 $aThe aim of this study was to evaluate the physical and sensory characteristics of buffalo meat ended Traditional Systems and Silvopastoral. The experiments were performed in the Research Units Animal "Senator Álvaro Adolpho", SSP installed and "Dr. Philibert Camargo "(ST), belonging to Embrapa Amazônia Oriental, Belém-Pará. After this period the animals were slaughtered at a commercial packing plant and their carcasses were identified and cooled for 24 hours. The right side carcass was cut between the 12th and 13th ribs and removed the Longissimus dorsi (kebabs), for analysis of pH, texture and color lenses, weight loss by cooking, ability to retain water, determining the composition proximate and sensory evaluation. The experimental design was completely randomized, the data submitted to analysis of variance and means were compared by 't' test at 5%. There were no differences (p> 0.05) in chemical composition and physical analysis between meat derived from animals of the two systems. Among the evaluated sensory only the "aroma" differed statistically. It is still early to suggest the use of either system, just based on the quality of meat produced, should be considered also the environmental, social and economic. 653 $aAvaliação sensorial 653 $aQualidade da carne 653 $aSistemas de criação 700 1 $aJOELE, M. R. S. P. 700 1 $aLOURENÇO JUNIOR, J. de B. 700 1 $aNAHUM, B. S. 700 1 $aNERES, L. de S. 700 1 $aRODRIGUES, A. M. da C. 700 1 $aLOURENÇO, L. de F. H. 700 1 $aSILVA, O. L. L.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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